PLAST, KRONER OG IMPLANTATER

Her på siden kan du læse lidt om både plastfyldninger, kroner og implantater.

Det kan hjælpe dig til at skelne mellem de forskellige typer af behandlingsmuligheder og du kan samtidig læse mere om, hvad du kan forvente med henholdsvis den ene løsning fremfor den anden.

PLASTFYLDNINGER

Mange har stadig gamle amalgamfyldninger i tænderne – det som i folkemunde kaldes for kviksølv. Amalgam er dog en blanding og består normalt af 43-54% rent kviksølv, 20-35% sølv, cirka 10% kobber, 2% zink og lidt tin. Ældre amalgamfyldninger har ofte et noget højere kviksølvindhold.

Det har været forbudt at anvende amalgam i tænderne i Danmark siden 2008, og det er endnu længere tid siden, det blev forbudt i mælketænder. Det skyldes et forsigtighedsprincip om ikke at udsætte kroppen for kviksølv, som i store koncentrationer kan påvirke organismen. Samtidig blev der indført et sygesikringstilskud til de fleste plastfyldninger, så meromkostningerne for patienterne ved en plastfyldning kontra fyldninger af kviksølv blev begrænset.

I dag anvendes der således altid plastfyldninger i stedet for fyldninger af kviksølv. Det har især kosmetiske fordele: De gamle amalgamfyldninger kan nemlig give kedelige og mørke tænder og misfarvninger fra fyldningerne lyser igennem siderne af tænderne. Samtidig kan de mørke tyggeflader ses tydeligt, når man taler og griner.

Der kan desuden være følgende fordele ved at få udskiftet de gamle fyldninger til flotte lyse plastfyldninger eller kroner:

  • Du slipper for fremover at have kviksølv i munden.
  • Plasten kan binde skrøbelige tænder, så der er mindre risiko for at tænderne knækker.
  • Ved nye fyldninger – eller caries under en gammel fyldning – kan behandlingen oftest lade sig gøre uden at bore så meget sund tand væk, som man ville hvis tanden ville skulle fyldes med amalgam. Det øger risikoen for at bevare tanden fremadrettet.
  • Du får et pænere kosmetisk resultat, du bliver glad for.

KRONER

Hvis der mangler meget af den tand, der skal behandles – eller hvis tanden er rodbehandlet – vil det nogle gange være en fordel at påsætte en krone.

En krone sidder rundt om hele tanden som en hætte – og på den måde mindskes risikoen for at tanden knækker. En krone vil samtidig kunne genskabe gode mellemrum mellem tænderne og give den enkelte tand en perfekt form.

En krone er fremstillet af porcelæn og eventuelt ædelmetal. Det giver en meget høj holdbarhed og samtidig et flot, kosmetisk resultat.

Når du får en krone hos Tandlægerne i Jels er du sikker på, at der er benyttet danske tandteknikere til alt teknikarbejde. Du får dermed dansk håndværk og den bedste kvalitet hele vejen igennem.

IMPLANTATER

Implantater kan være en god og holdbar løsning, når man skal erstatte manglende tænder. Der kan være mange gode grunde til at mangle en eller flere tænder – og der findes flere behandlingsmuligheder.

Langt de fleste får erstattet manglende tænder med broer eller delproteser og begge metoder er gode og langtidsholdbare løsninger. Som patient hos os sørger vi for at informere dig om dine muligheder samt omkring fordele og ulemper ved henholdsvis det ene eller det andet. Dermed hjælper vi dig til at finde den løsning, som er den rigtige for dig.

Mindre komplicerede kirurgiske behandlinger og implantatbehandlinger bliver udført af specialuddannet personale på vores egen klinik i Jels.

Til de mest krævende implantatbehandlinger samt komplicerede kirurgiske indgreb og større rekonstruktioner har vi et tæt samarbejde med Brædstrup Implantat Center, hvortil patienter med større behandlinger i udsigt henvises til.

Brædstrup Implantat Center er et af landets førende og størst indenfor implantatbehandlinger og kirurgi. Derfor er centeret også henvisningsklinik for tandlæger fra hele Danmark. Her kan du derfor altid forvente at blive behandlet af de bedste tandlæger og kirurger på området. Det sikrer dig, at du får den bedste og rigtige behandling fra starten.

Kontakt os på 74 55 23 04 eller info@jels-tand.dk, hvis du ønsker mere information omkring plast, kroner eller implantater.

Kontakt os

Hennekesdamvej 12, Jels
6630 Rødding

74 55 23 04
info@jels-tand.dk

Bliv ringet op