VI ER DIN AKUT TANDLÆGE – OGSÅ LØRDAG OG I FERIER

Hos os kan du altid komme til akut tandlæge – uanset om du er patient hos os i forvejen eller ej. Hvis du ringer til os inden kl. 11, kan du i de fleste tilfælde få en tid samme dag.

Vi byder således også dig velkommen i vores normale åbningstid. Du skal blot sørge for at kontakte os på 74 55 23 04, inden du ankommer.

Så er du sikker på, vi har tid til at behandle dig og fungere som din akut tandlæge, hvis din egen for eksempel har ferie.

AKUT TANDLÆGE NÅR DET ER WEEKEND

Det er meget ubehageligt at gå rundt med akutte tandsmerter eller pludseligt opstående tandproblemer en hel weekend. Tiden frem til din tandlæge åbner kan være lang og desværre går tandpine kun sjældent væk af sig selv.

Derfor har vi valgt at have udvidede åbningstider, så du ikke udelukkende kan komme til tandlæge på hverdage fra 8 – 16. Hos os er service nemlig en del af en tryg og god tandbehandling.

Sådan kommer du til tandlæge lørdag

I stedet har vi åbent lørdag i lige uger fra 8-15, så du også kan komme til akut tandlæge i weekenden.

Her modtager vi både egne og nye patienter til akut tandbehandling. Vi sidder klar på telefon 74 55 23 04 og ringer du inden kl. 11, kan du i de fleste tilfælde få en akut tid samme lørdag. Jo før på dagen du ringer, jo større er chancerne for, at vi har en ledig tandlægetid om lørdagen til dig.

Telefonerne åbner klokken 8.

DET KAN DU SELV GØRE VED VOLDSOM AKUT TANDPINE

Udover at kontakte os for en akut tandlægetid hurtigst muligt på telefon 74 55 23 04, er der også en række andre ting, du kan gøre ved din tandpine.

Forsøg først og fremmest at holde tandpinen hen med smertestillende midler indtil du kan komme til akut tandlæge – men undgå overdosering. Kontakt altid apoteket, hvis du er i tvivl om, hvor meget smertestillende du må tage samt hvilke præparater.

I forbindelse med betændelse omkring en visdomstand kan denne desuden dæmpes ved at skylle munden med klorhexidin, som du kan få i håndkøb.

Voldsom og akut tandpine opstår som regel, fordi bakterier eller en revne er nået frem til nerven i din tand. Disse nervesmerter kan være meget kraftige, og selvom de føles ubehagelige, er de ikke farlige. De forsvinder dog ikke, før årsagen til den akutte tandpine er fundet og behandlingen igangsat.

Det er derfor ikke en god idé at vente og se tiden an, hvis du får ondt i en tand. Tag hellere til akut tandlæge så snart du har mulighed for det.

AKUT TANDLÆGE HOS TANDLÆGEVAGTEN

Hvis du får brug for en akut tandlæge i løbet af natten, skal du henvende dig hos den almindelige lægevagt. Lægevagten har åben alle hverdage fra klokken 16 til den efterfølgende morgen klokken 8 samt døgnet rundt lørdag, søndag og på helligdage.

Vagtlægen kan ikke behandle dine tandsmerter, men igangsætte eventuel nødvendig penicillinbehandling eller ordinere smertestillende medicin. Lægevagten har telefonnummer 70 11 07 07.

Får du tandpine lørdag eller søndag – uden for vores åbningstid – kan du komme til akut tandlæge hos Tandlægevagten Syd- og Sønderjylland. Der findes både en afdeling i Esbjerg og Odense.

Tandlægevagten udfører nødbehandlinger ved akut tandpine eller andre behandlinger, som ikke kan vente til du kan besøge din egen tandlæge. Ofte vil tandlægevagten nøjes med at påbegynde en behandling som kan lindre dit ubehag, som så efterfølgende færdiggøres hos din faste tandlæge.

Tandlægevagten er gratis at benytte for børn og unge under 18 år, men voksne skal selv betale for behandlingen, ligesom der skal betales tillæg for behandling udenfor den almindelige åbningstid. Overvej derfor altid, om du kan vente, til vi åbner igen og du kan komme til akut tandlæge hos os.

AKUT HJÆLP VED KNÆKKET TAND ELLER FYLDNING

Hvis du har knækket en tand eller en fyldning, skal du sørge for at passe godt på den pågældende tand for at undgå ubehag eller yderligere skader.

Undgå derfor både koldt og varmt – og lad være med at tygge med den skadede tand.

Forsøg også at holde området rent med tandbørste og tandtråd, indtil du kan komme til akut tandlæge.

PAS PÅ DINE UDSLÅEDE TÆNDER INDTIL DU KAN KOMME TIL AKUT TANDLÆGE

Har du mistet en eller flere tænder, kan de muligvis genindsættes. Derfor er det vigtigt, at du opbevarer de udslåede tænder i rent vand eller i munden, indtil du kan komme til akut tandlæge. Det bevirker, at tænderne ikke tørrer ud og dermed øges chancen for, at de kan sættes fast igen.

Kontakt desuden altid en akut tandlæge med det samme, hvis du har mistet en tand. Også selvom tænderne kun delvist er slået løse eller skæve.

Sker uheldet udenfor vores åbningstid, ring da til Lægevagten på telefon 70 11 07 07. Vagtlægen kan henvise dig til nødbehandling på en skadeklinik.

Hav altid sygesikringskortet klar ved opringning.

Kontakt os

Hennekesdamvej 12, Jels
6630 Rødding

74 55 23 04
info@jels-tand.dk

Bliv ringet op