TANDLÆGESKRÆK

Hos Tandlægerne i Jels arbejder vi seriøst med tandlægeskræk. Blandt andet ved at give dig mulighed for at vælge tandlæger med stor viden om tandlægeskræk, som har erfaring med og masser forståelse for dig, som er bange for at gå til tandlægen.

Når du kommer til os som både ny og eksisterende patient er det vigtigt, du fortæller os, at du er nervøs eller har tandlægeskræk. Dermed kan vi give dig de bedste betingelser for en tryg oplevelse på trods af din tandlægeangst.

Du har desuden altid mulighed for at komme på besøg i klinikken og hilse på os, inden du beslutter dig for en behandling. For mange er det første skridt til at blive tryg under en tandbehandling og dermed lære at leve med tandlægeskrækken eller helt blive den kvit.

Kontakt os på 74 55 23 04 eller info@jels-tand.dk.

VI ARBEJDER SERIØST MED TANDLÆGESKRÆK

DU ER IKKE ALENE OM AT VÆRE BANGE FOR TANDLÆGER

Omkring 40% af alle tandlægepatienter er enten bange for tandlæger eller meget nervøse forud for et tandlægebesøg. Tandlægeskræk er derfor mere almindeligt, end du måske tror.

Mange kan føle sig flove over at være bange for at gå til tandlægen. Inderst inde ved vi jo godt, det ikke er farligt og reaktioner som tårer, koldsved, kvalme og rysten kan føles pinlige.

Der er dog ingen grund til at skamme sig. Vi er alle sammen tandlæger med stor viden om tandlægeskræk og er vant til patienter, der føler sig utrygge eller er kede af det. Det samme er vores omsorgsfulde klinikpersonale – og fordi næsten halvdelen af alle tandlægepatienter ikke bryder sig om at gå til tandlægen, er der også stor sandsynlighed for at eventuelle andre patienter i venteværelset har det på præcis samme måde.

TANDLÆGER MED STOR VIDEN OM TANDLÆGESKRÆK

Vi er medlem og medstiftere af Dansk Selskab for Odontofobi /Tandlægeskrækforeningen.

Det er en forening for tandplejepersonale, som arbejder for at hjælpe patienter med tandbehandlingsangst. Gennem foreningen deltager vi i kurser, som gør os klogere på tandlægeskræk og dig som patient.

Vi kan også få faglig sparring og derigennem blive endnu bedre til at hjælpe dig igennem din tandlægeskræk.

DET SIGER VORES PATIENTER MED TANDLÆGESKRÆK

“Tandlægerne i Jels får mine varmeste anbefalinger. De tager sig god tid til behandlingerne, og de er gode til at forklare hvad de laver. Hvis man har lidt tandlægeskræk er de gode til at sikre at man er komfortabel med behandlingen. Jeg kører fra Vejle til tandlæge i jels – fordi de er det værd…”
Thomas

“Giv en tand😊 Simpelthen den bedste tandlægeklinik, der er der, når du har brug for det. Stor forståelse for tandlægeskræk, så med ro, empati og information, ja så tager man til tandlægen, selvom smerter jo ofte er væk, når man har fået en tid. Og så er deres selvforståelse jo humoristisk. Herligt. Tak for i dag, hvor jeg smilte da jeg gik ud ad døren.”
Lise

“Jeg har virkelig meget tandlægeskræk, så jeg er nok en type, der godt kan finde på at udskyde det at komme afsted, men nu har jeg været ved Farida flere gange og sidste gang fik jeg slet ikke bedøvelse, så nu tænker jeg altså, at næste gang, så tager jeg nok afsted første gang jeg bliver indkaldt. Hvis man har tandlægeskræk, så synes jeg man skal overveje at sætte sig i Faridas stol. De tager sig tid og holder pauser, og spørger ind, når der er brug for det og man får den gode forklaring til, hvad der skal ske.”
Jytte

“De er gode til at håndtere mennesker med tandlæge skræk. Når man kommer ind ad døren, virker alt stille og roligt hvilket også er med til at berolige en.”
Anja

HVAD ER TANDLÆGESKRÆK?

Tandlægeskræk kaldes i fagsprog for odontofobi. Mange kalder også tilstanden for tandlægeangst eller definerer følelsen som at være bange for tandlæger. Selvom det kan føles som om, det er tandlægen man frygter, er det dog ikke tilfældet. Det er derimod behandlingen, og de fornemmelser denne kan medføre.

Nogle lider af tandlægeskræk, fordi de er bange for smerter i forbindelse med behandlingen. Andre frygter fornemmelsen af at være spændt fast eller af ikke at kunne synke eller få luft i tandlægestolen. Hos nogle patienter er det alene frygten for at komme til at føle en af de nævnte ting, der fylder mest – den såkaldte angst for angsten selv.

Det kan derfor være meget individuelt, hvordan tandlægeangst eller tandlægeskræk viser sig fra person til person.

Nogle bliver kede af det og græder, andre bliver bange. Nogle får koldsved og kvalme og andre hedeture. Alle fysiske reaktioner er normale og vi har erfaring med at tackle det hele. Først og fremmest ved at møde dig med omsorg, tålmodighed og forståelse.

SÅDAN HÅNDTERER VI DIN TANDLÆGEANGST

Fordi tandlægeangst og frygten for at gå til tandlæge er så forskellig fra patient til patient, er der også forskel på, hvordan vi hjælper den enkelte gennem en behandling hos os.

Er du bange for smerter laver vi en aftale om, at vi altid bedøver dig tilstrækkeligt, når du skal have udført behandlinger. Alene det kan være med til at afhjælpe din tandlægeskræk en lille smule.

Vi kan også aftale, at vi tager os god tid til behandlingen, så du får tid til at synke og trække vejret dybt i maven. Du har også mulighed for at bede os bore ganske lidt og let ad gangen, hvis det er lydene eller fornemmelsen fra boret, du frygter. Du er derudover velkommen til at medbringe din smartphone og et par høretelefoner, du kan lytte til musik på, så dit fokus flyttes.

Med andre ord: Vi sætter dig i fokus, så du får en fornemmelse af kontrol over situationen, hvilket i sig selv kan hjælpe på tandlægeskræk. Derfor er det vigtigste skridt ved et besøg hos os, at vi tager en snak om, hvad du præcis frygter ved dit tandlægebesøg. Derefter gør vi, hvad vi kan for at lindre ubehaget.

Er du tandlægeskræk, så fortæl os det blot, når du booker en tid. Så sørger vi for at sætte tid af til at tale med dig og gøre dit besøg så behageligt som muligt.

Ring enten på telefon 74 55 23 04 eller send en mail til info@jels-tand.dk.

Og husk: Du er ikke alene med din tandlægeskræk og sandsynligheden for at du møder andre i klinikken med nøjagtigt samme følelse som dig selv er stor.

Kontakt os

Hennekesdamvej 12, Jels
6630 Rødding

74 55 23 04
info@jels-tand.dk

Bliv ringet op