PARADENTOSE OG TANDKØDSBETÆNDELSE

Paradentose (paradontitis) og tandkødsbetændelse (gingivitis) er begge betændelsestilstande i tandvævet omkring tænderne. Lidelserne er forårsaget af bakterier, som især i mellemrummene mellem tandkødet og selve tænderne har gode vækstbetingelser.

Har du paradentose? Så tilbyder vi dig en gratis forundersøgelse, hvor vi lægger en plan for din paradentosebehandling. Book din tid nu.

HVAD ER TANDKØDSBETÆNDELSE?

Hvis tandbørstningen og mundhygiejnen generelt ikke er tilstrækkelig, fjernes bakterierne mellem og på tænderne ikke. Det kan føre til betændelse i tandkødet, som dermed bliver rødt, svulmer op, bliver blødere og har tendens til at bløde.
Denne tilstand kaldes tandkødsbetændelse og kan i milde tilfælde helbredes med omhyggelig tandbørstning og fremadrettet god mundhygiejne.

I sværere tilfælde kan tandkødsbetændelse kræve behandling i form af fjernelse af tandsten og bakteriebelægninger, som du måske kender det fra en tandrensning. Afhængig af bakterietypen kan det også blive nødvendigt med penicillinbehandling.

Har du mistanke om tandkødsbetændelse er det vigtigt, du kontakter os. Ubehandlet tandkødsbetændelse er nemlig ikke alene ubehageligt – det kan også med tiden føre til paradentose.

HVAD ER PARADENTOSE?

Hvis en tandkødsbetændelse ikke bliver behandlet, kan bakterierne angribe kæbeknoglen. På sigt vil bakterierne endda kunne nedbryde knoglen, hvormed tænderne vil blive løse. Denne tilstand kaldes paradentose/paradontose.

Paradentose findes i mange stadier og former. Særligt aggressive former for paradentose kan udvikle sig meget hurtigt, mens andre udvikler sig langsommere over mange år. Med tiden kan der efterhånden ske så omfattende skader på kæbeknoglen og de fibre, som holder tænderne fast til knoglen, at tænderne skal trækkes ud.

Klassiske symptomer på paradentose er:

  • Hævet og blødende tandkød
  • Dårlig ånde som lugter rådden
  • En ubehagelig smag i munden
  • Tænder der føles løse
  • Bylder mellem eller omkring tænderne

Paradentose kan forværres, hvis man ryger, lider af sukkersyge og knogleskørhed, er meget stresset eller har dårlig mundhygiejne.

Kommer du jævnligt til tandlæge vil vi altid løbende holde øje med, om du har tegn på paradentose. Paradentose er nemlig ikke kun skadeligt for dine tænder, men kan også have betydning for dit helbred generelt.

Det er derfor vigtigt at sætte ind med forebyggende paradentosebehandling så tidligt som muligt.

BEHANDLING AF PARADENTOSE

Lettere tilfælde af paradentose kan som oftest behandles med en grundig rensning af tandrødderne under tandkødet, samt med laserbehandling.

I sværere tilfælde kan det blive nødvendigt at foretage en operation for at behandle din paradontose effektivt. Operationen foregår her i klinikken ved at vi fjerner både betændelsesvæv og bakteriebelægninger, samt renser ved overfladerne af tandkødet, mens du er lokalbedøvet. I særlige tilfælde supplerer vi behandlingen med antibiotika.

På klinikken prioriterer vi paradentosebehandling højt og særligt vores dygtige tandplejere er meget engagerede i netop denne behandlingsform. Det vil derfor også i mange tilfælde være en af disse, du møder i klinikken. For at helbrede paradentose kræver det et godt samarbejde mellem patient og behandler og derfor vægter vi en god stemning, relation og kommunikation under hele processen.

Efter endt behandling af paradentose er der altid en vis risiko for, at sygdommen kommer igen. Du bør derfor gå til forebyggende kontrol ca. hver 3. måned efterfølgende, selv efter en vellykket paradentosebehandling.

Gør du det, har du særdeles gode chancer for at beholde dine tænder resten af livet.

GRATIS FORUNDERSØGELSE NÅR DU HAR PARADENTOSE

Paradentosebehandling kan være en længerevarende proces og kræver derfor en langsigtet og individuel plan for at være effektiv.

Har du paradentose tilbyder vi dig derfor en gratis forundersøgelse, hvor vi sammen finder en behandlingsplan, der passer til dine behov.

Book en tid her eller kontakt os på 74 55 23 04 eller info@jels-tand.dk.

Tiden brugt på behandling af paradentose er en god investering i din fremtid og vil både give dig muligheden for at bevare dine tænder og øget livskvalitet.

Jeg startede min paradentosebehandling for to år siden og nu har jeg bare ingen paradentose mere. Det bedste var, at jeg fra starten fik en grundig gennemgang af, hvad der skulle ske og hvad det ville koste. Og det holdt stik. Når du har haft ondt i tænderne siden du var tyve og nu er 60 og virkelig har prøvet alt, så man til sidst tænker, at ja… lad mig prøve det her, for det kan ikke blive værre… og det så ender med at blive en succes. Det har 100 procent givet mig en bedre livskvalitet. Nu har jeg en hel anden fornemmelse i munden og kan f.eks. smage ting, som jeg ikke kunne før. Jamen det de har gjort, er nok det bedste, der nogensinde er sket for mig.” Kurt Holst

PRIS PÅ PARADENTOSEBEHANDLING

Prisen på en paradentosebehandling er delt op i to dele og er fastsat af den offentlige sygesikring. Det betyder, at vores pris på paradentosebehandling er den samme som du møder på andre tandklinikker.

Den ene del af prisen på paradentosebehandling er en grundydelse for selve paradentoseundersøgelsen (PUD) og en udvidet tandrensning.

Den anden del er tandrodsrensninger taget for hver tand. Da ikke alle patienter har behov for paradentosebehandling af lige mange tænder, kan den samlede pris på behandlingen således variere fra person til person.

Sygesikringen Danmark refunderer 50 % af prisen på paradentosebehandlinger i alle grupper (1, 2 og 5)

Udfyld formularen herunder eller kontakt os på 74 55 23 04, hvis du ønsker mere information omkring paradentose og tandkødsbetændelse, samt hvordan du slipper af med begge dele.

KONTAKT OS – SÅ HAR DU ALLEREDE TAGET FØRSTE SKRIDT

Udfyld nedenstående kontaktformular, så har du allerede taget første skridt imod en paradentosefri mundhule.

Kontakt os

Hennekesdamvej 12, Jels
6630 Rødding

74 55 23 04
info@jels-tand.dk

Bliv ringet op