Tandlæge i Tyskland eller tandlæge i Danmark?

Overvejer du at tage til tandlæge i Tyskland? Så er der en række overvejelser, du med fordel kan gøre dig og nogle ting, der er værd at vide.

Mange har nemlig den opfattelse, at det er billigere at tage til tandlæge i Tyskland, end at tage til tandlægen i Danmark. I nogle tilfælde kan det også være sandt.

Hos Tandlægerne i Jels er vi i mange tilfælde billigere end vores konkurrerende tandlæger i Tyskland.

Faktisk har vi tyske patienter, som tager turen til vores klinik – netop for at spare penge på deres tandbehandling i Tyskland. Og hvis tyskerne besøger Tandlægerne i Jels for at spare penge, skulle du måske også overveje os som alternativ til en tandlæge i Tyskland?

Helt centralt står dog, at selvom nogle tyske tandlæger umiddelbart angiver lave priser på deres hjemmesider, så er prisen på en enkeltydelse én ting. Den samlede pris på behandlingen er en anden.

Ofte er det prisoverslag man får hos en tandlæge i Tyskland udelukkende inkluderet den behandling, man forespørger på. Der er i mange tilfælde ikke indregnet omkostningerne til for eksempel selve konsultationen, røntgen, bedøvelse og eventuel vejledning.

Dermed kan en umiddelbart lav tysk pris ende med at minde om den danske, når alle udgifter er regnet sammen. Ofte bliver den endda højere.

Det skyldes, at tyske tandlæger generelt har samme lønniveau og timepris som i Danmark – men hvor tandbehandling i Danmark er momsfritaget, er dette ikke tilfældet i Tyskland.

Fordele ved at vælge os fremfor en tandlæge i Tyskland

Hvis du ikke ved, om du skal vælge en tandlæge i Tyskland eller en dansk tandlæge, får du her 3 ting, der er vigtige at have i baghovedet, når du skal træffe dit valg.

Du får optimal tryghed hos en dansk tandlæge

Selvom nogle tandlæger i Tyskland har dansktalende personale, er det ikke altid tilfældet. Derfor kan du risikere at stå med en sprogbarriere.

Det kan blive problematisk i forhold til den information du skal have både op til din tandbehandling og efterfølgende. Vi har desuden oplevet patienter der har fortalt om episoder, hvor deres tyske tandlæge pludselig er ophørt med at tale dansk – eller er stoppet med at tage telefonen ved klagespørgsmål.

Får du ondt i dine tænder efter hjemkomsten til Danmark kan du yderligere risikere at stå i en utryg og upraktisk situation, da vi som danske tandlæger ikke kan yde garanti på en behandling, der er opstartet hos en tysk tandlæge. Skal vi hjælpe dig akut, vil vi således være nødt til at lave hele behandlingen om.

Tilskud til tandbehandling i Tyskland

Det er i nogle tilfælde muligt at tage dit offentlige tilskud med dig, hvis du tager til tandlæge i Tyskland. Det er dog ikke alle tandbehandlinger, der ydes tilskud til. For eksempel er tandproteser eller tandkroner ikke omfattet.

Når du vælger en tandlæge i Tyskland, skal du desuden selv ansøge om tilskuddet hos regionen, når du er kommet hjem til Danmark igen. Tager du til tandlæge i Danmark bliver tilskuddet derimod automatisk fratrukket behandlingsprisen.

Det samme gælder, hvis du er medlem af Sygesikring Danmark. Her skal du også selv indhente og indsende dokumentation for behandlingen hos din tandlæge i Tyskland for at kunne opnå dit berettigede tilskud.

Prisen hos os er gennemskuelig

Hvor priserne hos en tysk tandlæge kan være sammensat af mange forskellige enkeltydelser – og dermed kan komme til at fremstå meget billigere end de danske – er priserne hos os til at gennemskue.

Når vi giver dig et prisoverslag på din tandbehandling, vil du derfor også kunne være sikker på, der ikke kommer flere skjulte ekstraudgifter oveni.

Du sparer også udgifterne til transport eller benzin, når du undlader at tage til tandlæge i Tyskland, men i stedet besøger os. Og du kommer heller ikke til at bruge en eventuelt opnået besparelse – og mere til – i grænsebutikkerne, på overnatning eller lignende.

Ulemper ved at vælge en tandlæge i Tyskland

Udover at du ikke kan drage nytte af de fordele, der er ved at vælge en dansk tandlæge, er der også en række ulemper ved at vælge en tandlæge i Tyskland.

Dine klagemuligheder er begrænsede

Vil du klage over din behandling hos en tysk tandlæge, er du på egen hånd. Der er desuden relativt skrappe krav til både udformning af klagen og begrænsning på hvor i Tyskland, der kan foretages et uvildigt skøn over din udførte tandbehandling. Har du fået behandling hos en tandlæge i Flensborg, må du for eksempel helt til Kiel.

Klagen og arbejdsgangen foregår desuden på tysk, også selvom din valgte tandlæge i Tyskland taler dansk.

Hos os tilbyder vi derimod garanti for veludført tandbehandling, og har en forsikring, der dækker din tryghed. Der er desuden uvildige klagenævn hos regionerne, du kvit og frit kan benytte dig af, hvis du mod forventning får grund til at klage.

Du kan ikke få akut hjælp i Danmark

Hvis du efter endt behandling hos din tandlæge i Tyskland får smerter eller andre komplikationer, er det kun din tyske tandlæge der kan hjælpe dig – og først når vedkommende åbner igen.

Det skyldes, at der ikke foreligger nogen aftale de to lande imellem i forhold til garantier på tandbehandlinger. En dansk tandlæge vil således ikke kunne yde garanti på færdiggørelse af en behandling en tysk tandlæge har startet op – og omvendt.

Det betyder, at en eventuel rodbehandling foretaget i Tyskland om torsdagen – og som giver akutte smerter lørdag – ville skulle laves helt om. Det kan ende i en meget dyr, samlet regning.

Tyske tandlæger kan stadig bruge kviksølv

I Danmark og alle andre nordiske lande har det de sidste 10 år ikke været lovligt at lave kviksølvsfyldninger og derfor bruges der i stedet plast.

Det skyldes, at Sundhedsstyrelsen har vurderet kviksølv som potentielt sundhedsskadeligt, da det ophober sig i kroppen og dermed kan påvirke organismen negativt.

Mange Tyske tandlæger bruger dog stadig kviksølvsfyldninger, da disse har en betydelig lavere pris end plast.

Derfor er Tandlægerne i Jels et godt alternativ til tyske tandlæger

  • Vi har priser som i de fleste tilfælde er lavere end hos tyske tandlæger.
  • Du får garanti for en akut tid samme hverdag, hvis du ringer inden kl. 11.00 – også som ny patient.
  • Du har mulighed for at komme til tandlæge i weekenden, når vi har lørdagsåbent.
  • Du møder professionelle tandlæger der taler dansk.
  • Du får en omsorgsfuld behandling til gavn for dig, der har tandlægeskræk.
  • Vi har et højt serviceniveau og giver dig et trygt tandlægebesøg.
  • Du får behandling med danskkøbte kvalitetsmaterialer og udstyr af høj kvalitet.

Bestil tid allerede nu på telefon +45 74 55 23 04, hvor vores søde og venlige klinikpersonale sidder klar til at hjælpe.

Du finder vores åbningstider i bunden af siden eller her.

Vil du alligevel til tandlæge i Tyskland?

Så brug nedenstående tjekliste, så du er sikker på, det praktiske er i orden.

  • Indhent en pris hos os eller en anden dansk tandlæge samtidig med, at du indhenter en pris hos din tandlæge i Tyskland. Ofte er der slet ikke noget sparet, selvom mange tror det. Vær samtidig opmærksom på, om dit tandtilbud fra den udenlandske tandlæge indeholder præcis de samme behandlingsmæssige tiltag som dit danske.
  • Undersøg om eventuelle implantater eller materialer er af samme høje kvalitet, som dem din danske tandlæge bruger.
  • Tjek med den offentlige sygesikring og Sygesikring Danmark, om den tandbehandling du skal have udført i Tyskland, er omfattet af tilskud på lige fod med en dansk tandbehandling.
  • Vær sikker på, at der i handelsbetingelserne hos din valgte tyske tandlæge er angivet, at eventuelle ekstraudgifter til behandlingen som følge af komplikationer betales af klinikken.

Kontakt os

Hennekesdamvej 12, Jels
6630 Rødding

74 55 23 04
info@jels-tand.dk

Bliv ringet op