Delprotese overmund eller undermund

Mangler du én eller flere tænder i overmunden eller undermunden, og er du på udkig efter en god og holdbar løsning? Så er en delprotese  måske det er rigtigt for dig. Hos Tandlægerne i Jels har vi mange års erfaring og en dedikeret tandtekniker tilknyttet. Vi kan hjælpe dig hele vejen fra den indledende undersøgelse og hen til din nye, flotte delprotese til overmunden og undermunden.  Læs med nedenfor og bliv klog på, om en delprotese er det rigtige for dig.

Hvad er en delprotese?

En delprotese er en erstatning for én eller flere tænder i din mund. Delproteser fremstilles i forskellige materialer, men typisk er det med tænder og tandkød i akryl der fastgøres på en metalbøjle.

Hos Tandlægerne i Jels har vi mangeårig erfaring i at fremstille håndlavede proteser til dine unikke behov. En delprotese er næsten altid at foretrække over for en helprotese og er en god muligheden, selv når du kun har ganske få tænder tilbage. Den giver dig en god komfort og tygge-fornemmelse og er relativt let at vænne sig til. Kontakt os derfor og hør om mulighederne for delprotese, inden du beslutter dig for at få trukket de sidste tænder ud.

Hvad koster en delprotese til overmund?

En delprotese til overmund koster fra 7.000 kr og opefter. Priserne varierer i takt med dine unikke behov, materialevalg samt antallet af tænder, den erstatter. Efter forundersøgelsen kan vi give et prisestimat. 

Overvejer du at få en delprotese i overmund eller undermund, så har vi hos Tandlægerne i Jels altid konkurrencedygtige priser og en god service. Med en dedikeret tandtekniker på klinikken og et nært samarbejde mellem tandtekniker, tandlæge og tandplejer kan vi følge dig hele vejen fra forundersøgelsen og hen til din færdige protese. Vi ved, at en tandprotese er en større, men ofte nødvendig investering og tilbyder derfor også fordelagtig finansiering og lån til tandlæge i samarbejde med Denti. Det er let at ansøge, og på denne måde kan du hurtigt komme i gang med behandlingen og betale en bid ad gangen.

Hvor lang tid tager det at lave en delprotese?

Det tager typisk 3-7 uger fra den første konsultation til din delprotese er klar. I denne periode møder du typisk 3-5 gange på klinikken, hvor du får taget aftryk samt prøvet og tilpasset protesen.

Hele processen starter med en forundersøgelse, hvor vi tager en god snak om mulighederne og finder den løsning, der passer bedst til dit behov. Dernæst får vi taget aftryk og målt op samt snakker farve- og tandvalg. Når din vokskopi er klar, prøver du den på, og vi sikrer, at både det æstetiske udtryk og funktionaliteten er i orden. Når din endelige protese er klar, tilpasser vi i fællesskab de sidste ting, så den er tip-top, inden du forlader klinikken.

Kan man se en delprotese i overmund?

Man kan normalt ikke se en delprotese i overmunden. Hos tandlægerne i Jels er eksperter i at fremstille flotte tandproteser, der matcher dine tænders naturlige udtryk.

Der er sket rigtig meget på området, og det er i dag muligt at fremstille en flot delprotese til overmund og undermund, der ligner dine naturlige tænder på en prik. Faktisk kan vi hos Tandlægerne i Jels helt genskabe dit unikke smil inkl. guldtænder, misfarvninger og hvad der ellers måtte være. Du er altid velkommen til at kontakte os med dine spørgsmål om delprotese i overmund. Vi er klar til at vejlede og rådgive dig, så du opnår lige netop det resultat, du ønsker.

Hvordan sidder en delprotese fast i overmunden eller undermunden?

En delprotese i overmund og undermunden sidder fast med et stålstel og modellerede bøjler, der passer til netop dine tænder. Bøjlen støbes i krom kobolt og fylder minimalt i munden.

Hos Tandlægerne i Jels er vi eksperter i at fremstille holdbare og komfortable delproteser til overmund og undermund. Vi anvender kun holdbare kvalitetskomponenter for at sikre den bedst mulige oplevelse hele vejen igennem. I overmunden kan en delprotese tit fremstilles, så den suger sig fast til ganen. Det bidrager til en god komfort og tygge-oplevelse.

Skal en delprotese dække hele ganen?

Protesens størrelse afhænger af, hvilken type protese du vælger, samt hvor mange tænder den erstatter. En delprotese kan dække det meste af ganen, men det behøves den ikke.

Hos Tandlægerne i Jels bestræber vi os altid på, at din protese er så lille og let som muligt,  og at din komfort bliver så stor som muligt. Det er altid en omvæltning at at bruge protese i starten, men med vores rådgivning og vejledning kommer du til at mærke mindst muligt til den.

Skal man sove med en delprotese?

Delproteser kan i udgangspunktet bruges hele døgnet, men nogle gange kan gummen have godt af et hvil uden protese.   

Der er delte meninger om, hvorvidt man bør sove med protese eller ej. Noget forskning tyder på, at gummen svinder hurtigere, når man sover med protese, mens anden forskning konkluderer, at problemet ikke er særlig omfattende. Uanset om du sover med protese eller ej, er det vigtigt, at den bliver gjort grundigt rent hver dag, morgen og aften. Det gør du med tandpasta og en protesebørste. Tager du protesen ud om natten, kan den lægges den i væske eller opbevares ren og tør i en beholder. Du vil blive vejledt i hvad der er rigtigt for dig og dine tænder.

Få protese i overmund og undermund hos Tandlægerne i Jels

Uanset om du mangler en enkelt eller flere tænder i overmunden og undermund, så kan en delprotese være en god mulighed. Hos Tandlægerne i Jels har vi altid konkurrencedygtige priser på tandprotese til overmund samt rådgivning og service i verdensklasse. Vi følger dig hele vejen fra forundersøgelsen og hen til din nye, skræddersyede delprotese. Du er altid velkommen til at kontakte os med dine spørgsmål, så er du godt på vej til et sundt smil og flotte tænder.

Kontakt os

Hennekesdamvej 12, Jels
6630 Rødding

74 55 23 04
info@jels-tand.dk

Bliv ringet op