Plast, kroner og implantater

Mange har stadig mange gamle amalgamfyldninger i tænderne. Det har i Danmark været forbudt at anvende amalgam i tænderne siden 2008, og det er endnu længere tid siden det blev forbudt i mælketænder. Samtidig er der indført sygesikringstilskud til de fleste plastfyldninger. I de andre nordiske lande har der været en udfasning af amalgamfyldninger helt siden 1993.

Amalgam består normalt af 43-54% kviksølv, 20-35% sølv, ca 10% kobber, 2% zink og lidt tin. Ældre amalgamfyldninger har ofte et noget højere kviksølvindhold.

De gamle amalgamfyldninger kan give kedelige og mørke tænder, misfarvninger fra fyldningerne lyser igennem siderne af tænderne og de mørke tyggeflader ses tydeligt når du snakker og griner. De gamle plastfyldninger især i fortænderne bliver livløse, gule og kedelige med tiden.

Ofte vil det være en fordel at få de gamle fyldninger skiftet til flotte lyse plastfyldninger eller kroner:

  • Du vil ikke have kviksølv i munden.

  • Plasten kan binde skrøblige tænder så der er mindre riciko for at tænderne knækker, plasten bliver klistret fast til tanden.

  • En krone vil kunne genskabe en tand selv hvor der er en meget lille rest tilbage.

  • Med nye fyldninger eller caries under en gammel fyldning kan det ofte lade sig gøre uden at bore så meget sund tand væk som man ville hvis tanden skulle fyldes med amalgam. Ved at bevare tandsubstans vil tænderne holde længere.

  • Men lige så vigtigt - det vil også give dig tænder, som du er glad for.


Hvis der mangler meget tandsubstans eller hvis tanden er rodbehandlet. vil det nogle gange være en fordel at skifte til en krone. En krone holder rundt om hele tanden som en hætte og på den måde mindskes ricikoen for at tanden knækker, samtidig vil der kunne genskabes gode mellemrum og en perfekt form. Kronen er lavet af porcelæn og evt. ædelmetal hvilket giver en meget høj holdbarhed samtidig med at det giver et flot kosmetisk resultat.

Hos Tandlægerne i Jels bruger vi kun danske tandteknikere til alt vores teknikarbejde. Så du kan være sikker på at det er dansk håndværk og bedste kvalitet hele vejen igennem.

Implantater kan være en god og holdbar løsning for at erstatte manglende tænder. Klinikken har et nært samarbejde med Brædstrup Implantat Center. Her henvises til meget vanskelige implantatbehandlinger, komplicerede kirurgiske indgreb og større rekonstruktioner, Brædstrup Implantat Center er et af landets førende og størst indenfor implantatbehandlinger og kirurgi, og er henvisningsklinik for tandlæger fra hele Danmark. Her kan du altid forvente at blive behandlet af de bedste tandlæger og kirurger på deres felt. Det sikre dig at du får den bedste, hurtigste og rigtige behandling fra starten. Mindre komplicerede kirurgiske behandlinger og implantatbehandlinger udføres af specialuddannet personale på klinikken.

Husk der er flere andre gode muligheder for at få erstattet manglende tænder. Langt de fleste får erstattet manglende tænder med broer eller delproteser, begge gode og langtidsholdbare løsninger. Husk at spørg om de forskellige muligheder der er i dit tilfælde og hvad der vil give dig den løsning som er rigtig for dig.

Kontakt os på 74 55 23 04 eller info@jels-tand.dk, hvis du ønsker mere information omkring plast, kroner eller implantater.