Tandblegning

Det første folk bemærker er smilet. Hvis det er flot og lyst vil det vække deres opmærksomhed. Et flot smil vil give dig selvtillid og gøre at du bliver gladere for dig selv.

Tænderne tager mod misfarvninger fra mad og drikke og kan blive mørke og grimme. Kaffe, the, rygning og farvestoffer fra mad sætter sig ind i tænderne, det er umuligt at børste væk. En tandrensning kan fjerne de misfarvninger som sidder udenpå tænderne, vi vil altid anbefale en tandrensning inden du får bleget tænderne. Det kan dog ikke fjerne de misfarvninger som sidder inde i tænderne.

Der er kommet nye EU regler angående tandblegninger. Disse regler betyder at der kun må bruges milde midler til blegning med mindre misfarvningerne skyldes sygdom.

Grundet de regler tilbyder vi kun en type blegning på klinikken:
Vi bruger hjemmeblegning i skinner. Her vil der blive taget aftryk til blegeskinner som specialfremstilles til dine tænder ved en autoriseret tandtekniker. Du vil få en blegeskinne til både overkæbe og underkæbe samt en mild blegegele. Du skal hver dag i en periode på 7-14 dage bruge blegeskinnerne med blegegele minimum to timer om dagen. Du bestemmer selv hvor lyse dine tænder skal blive og styre selv din behandling.

Blegning på klinikken kan kunne udføres hvis misfarvningerne skyldes sygdom. På kun 1 time vil du opnå hvidere og flotte tænder. Her vil en tandfaglig personale påføre kraftig blegegele som bliver aktiveret med lys. Det skal skiftes flere gange under behandlingen og man kan evt blege længere på nogle af tænderne hvis der er en uensartet misfarvning.

Hvis misfarvningerne skyldes en rodbehandling kan tanden bleges indefra med blegemiddel som skal skiftes med en uges mellemrum, indtil den ønskede effekt er opnået.

Hvis dine tænder står skævt eller kipper indad vil de altid virke mørkere. Der er fordi lyset brydes anderledes i de prismer tænderne er opbygget af. Tænder som står skævt eller ligger hen over hinanden er også svære at holde rene og samler derfor lettere misfarvninger. Dette kan ofte let rettes med en mindre kosmetisk tandretning på klinikken.

Efter blegningen er det vigtigt at du vedligeholder dine tænder rigtigt for at få det flotte resultat til at holde længst muligt:

  • Du skal børste tænderne grundigt to gange om dagen, helst med en tandpasta med et højt indhold af fluor.

  • Brug tandtråd hver dag for at mindske risikoen for at der samler sig misfarvninger og skidt i mellemrummene.

  • Undgå mad og drikke som kan misfarve tænderne. Især rødvin, kaffe og the.

  • Undgå at ryge.


Plastfyldninger og kroner vil ikke blive bleget, og skal evt skiftes efter blegning så de passer til dine nye flotte tænder. Medfødte misfarvninger kan ikke altid bleges.

Der kan være problemer med følsomhed for kold lige efter blegningen. Dette vil normalt forsvinde få dage efter sidste blegning.

Kontakt os på 74 55 23 04 eller info@jels-tand.dk, hvis du ønsker mere information tandblegning.