TANDRETNING

Som årene går, vil dine tænder begynde at flytte sig mod midten. Det er helt naturligt og årsagerne kan være mange. Hos nogle er det visdomstændernes fremvækst, der skubber til den oprindelige tandstilling – hos andre skyldes det paradentose. Uanset hvad der ligger til grund for fænomenet, vil det i mange tilfælde få fortænderne til at stå mere eller mindre skævt, ligesom der kan opstå slid på tænderne.

Måske lægger du ikke mærke til det i første omgang, fordi forandringen sker gradvist. Men pludselig begynder du måske at synes, dine tænder ser slidte ud og at de er blevet mørkere at se på. Tanker om at de grimme, begynder muligvis at strejfe dig – og du bliver påpasselig med at smile.

TANDREGULERING ER OGSÅ FOR VOKSNE

Det er aldrig for sent at få rettet sine tænder. Det er i øvrigt heller ikke usædvanligt at få en tandretning som voksen. Et flot tandsæt betyder nemlig meget for mange mennesker.

Fra børn og unge kender du måske de traditionelle faste bøjler – også kalder togskinner. Det er én metode til tandretning, men resultaterne er langsigtede og omkostninger ved behandlingen kan være høje.

For en ung, der har hele livet foran sig, betyder et par års tandregulering måske ikke det store. Det er imidlertid noget andet med tandregulering hos voksne. Her vil man gerne se hurtige resultater til en pris, der er lavere end ved traditionel tandretning.

TANDRETNING MED INVISALIGN

Med Invisalign kan du få professionel tandretning hurtigt og effektivt.

Invisalign er usynlige plastskinner, som du bærer på dine tænder 22 timer i døgnet. Skinnerne udskiftes med 2 ugers mellemrum og retter dine tænder ved sikkert og præcist at guide dem hen i den ideelle stilling.

Hver 6. – 8. uge kommer du forbi os til et tjek og en status på din tandregulering og efter endt behandling vil dine tænder fremstå naturligt flotte i en pæn stilling.

FORDELE VED INVISALIGN

  • Du kan opnå flotte forudsigelige resultater.
  • Du får så behagelig en tandretning som muligt.
  • Skinnen er usynlig.
  • Behandlingen er kortvarig.
  • Invisalign er let at bruge og kan nemt tages ud og sættes ind igen i forbindelse med måltider.

SÅDAN FUNGERER INVISALIGN

Tandretning med Invisalign starter med, at du får taget et aftryk af dit tandsæt hos os. Dette aftryk sender vi herefter til Invisalign, hvor specialuddannede tandlæger planlægger hver enkelt behandling individuelt.

Der laves samtidig en virtuel 3D-model af dine tænder og en fremstilling af, hvordan de vil bevæge sig i løbet af dit tandretningsforløb og hvad resultatet ender med at være.

Når vi har modtaget det hele, kigger vi på det sammen med dig, godkender planen, får fremsendt dine tandskinner og opstarter derefter processen med tandregulering.

Du bærer – som tidligere nævnt – skinnerne 22 timer døgnet rundt 14 dage ad gangen, hvorefter du skifter til en ny skinne. Det gør du gennem hele dit forløb og undervejs møder du til kontroller hos os. Til kontrollerne sikrer vi os, at dine tænder har det godt og at der sker den planlagte progression i din tandretning.

ER INVISALIGN FOR ALLE?

Invisalign er designet til at kunne rette de forreste 10 tænder i overkæben og de forreste 10 tænder i underkæben. Skyldes din skæve tandstilling andre tænder end disse – eller har du brug for tandretning andre steder i munden – kan Invisalign ikke benyttes.

Er det tilfældet, er alternativet traditionel tandregulering med faste bøjler, som kan foretages på Specialklinikken i Aabenraa. Her har vi et tæt samarbejde med den specialuddannede bøjletandlæge/ortodontist Jan Hanquist Hansen, som udfører tandregulering hos både børn og voksne.

Er du i tvivl om Invisalign er noget for dig, så book en tid til en snak om dine muligheder. Vi kan ved et eftersyn afgøre, om det er muligt at udføre tandretning med Invisalign hos netop dig. Vi kan også henvise dig videre, hvis du har behov for eller ønsker dette.

Husk: Man bliver aldrig for gammel til at få rettet tænderne.

Kontakt os på 74 55 23 04 eller info@jels-tand.dk, hvis du ønsker mere information om tandretning. Er du allerede patient hos os i forvejen, kan du også booke en tid online her.

Kontakt os

Hennekesdamvej 12, Jels
6630 Rødding

74 55 23 04
info@jels-tand.dk

Bliv ringet op