Smileprotese

Har du været ude for en ulykke, eller står du af andre årsager med ét eller flere huller i dit tandsæt? Så kan du hos Tandlægerne i Jels få fremstillet en smileprotese til dit unikke behov. Smileproteser er midlertidige delproteser, der stabiliserer tandsættet og giver et flot æstetisk udtryk, mens vi hjælper dig med at finde en permanent løsning på din udfordring. Hos Tandlægerne i Jels har vi mange års erfaring og kan rådgive og hjælpe dig.

Her på siden får du svar på alle dine spørgsmål omkring smileproteser og midlertidige tandproteser, så du bliver klar til at vælge den rette løsning til dit behov. Har du yderligere spørgsmål, er du også altid velkommen til at kontakte os eller at booke en tid på klinikken.

Hvad er en smileprotese?

En smileprotese er en mindre tandprotese, der erstatter op til 4 tænder i dit tandsæt. Protesen er en god løsning på et midlertidigt problem og giver en øget stabilitet samt en god kosmetisk effekt.

En smileprotese klikkes normalt fast med en bøjle i tænderne omkring hullet. Den forudsætter derfor også, at de omkringliggende tænder er sunde og ikke påvirket af slag eller lignende. Er de omkringliggende tænder ikke stabile nok, kan en smileprotese også holde om gummerne. Det er en mindre stabil løsning men kan være et godt midlertidig alternativ hos mennesker, hvor en smileprotese med bøjle ikke er en mulighed.

Hvordan ser en smileprotese ud?

En smileprotese giver dig en god kosmetiske effekt, og i langt de fleste tilfælde vil den slet ikke kunne ses. Den består af én eller flere tænder, som udfylder ét eller flere huller i dit tandsæt.

Vores smileproteser støbes i hurtighærdende akryl og er hurtigt klar til brug. Protesens udseende vil variere, alt efter hvilken eller hvilke tænder i dit tandsæt, den erstatter. En smileprotese er altid individuel og støbes efter dit unikke tandaftryk. Hos Tandlægerne i Jels har vi mangeårig erfaring med at fremstille smileproteser til vores patienters unikke behov.

Kan man spise med en smileprotese?

Du kan sagtens spise med en smileprotese. I starten vil den nye tygge-fornemmeste og tandstilling dog kræve lidt tilvænning. Vi anbefaler derfor at starte med kost, der ikke kræver så intens tykning.

I den første tid med smileprotese kan det føles lidt ubehageligt og anderledes at tygge. Du kan derfor med fordel holde dig til kartoffelmos, suppe, yoghurt, fisk og andre “bløde” fødevarer. I takt med at du vænner dig til din smileprotese, kan du igen komme “hårde” fødevarer på menuen. Men husk det er en midlertidig løsning som ikke er beregnet til langvarig eller intens brug. Husk at mærke efter. Det er dig, der ved, hvordan det føles.

Hvad er en midlertidig smileprotese?

En midlertidig smileprotese er en god mulighed for dig, der akut står med ét eller flere huller i dit tandsæt. Den holder i 4-6 måneder, stabiliserer dit tandsæt og giver dig en forbedret æstetik.

Vores midlertidige tandproteser støbes efter dit unikke tandaftryk og giver dig den bedst mulige oplevelse. Vores tandtekniker i klinikken har mangeårig erfaring indenfor faget, så du er i trygge hænder hos os. Midlertidige tandproteser klikkes fast med en bøjle og stabiliserer dit tandsæt, mens vi hjælper dig med at finde den bedste permanente løsning på dit behov.

Hvad koster en smileprotese?

Prisen smileproteser varierer fra person til person og i takt med dit unikke tandsæt og behov. Afgørende for prisen er antallet af manglende tænder og omfanget af forundersøgelsen.

Står du og skal have en smileprotese, så har vi altid konkurrencedygtige priser. Hos Tandlægerne i Jels har vi vores egen tandtekniker på klinikken, så du slipper for at besøge en anden klinik end den, du er vant til. Det er med til at holde prisen for tandprotesen nede og gør hele processen sikker og let. Du er altid velkommen til at kontakte os med dine unikke ønsker og behov vedr. smileprotesen. Så sørger vi for at vejlede dig på bedst mulig vis.

Aftagelig smileprotese

En aftagelig tandprotese kaldes også for en delprotese og er en god mulighed, når du mangler én eller flere tænder i dit tandsæt. Fordelen ved en aftagelig smileprotese er, at den er let og simpel at rengøre og vedligeholde. Derudover er en aftagelig tandprotese altid det mest simple og billigste valg, hvis altså din øvrige tænder og dit tandsæt tillader en aftagelig tandprotese. Om det er muligt med en aftagelig smileprotese, vil forundersøgelsen vise.

Hvad er en smileprotese lavet af?

En smileprotese består akryl tænder fastgjort i lyserødt akryl, der ligner tandkød. På denne måde er protesen både stabil og æstetisk flot.

Hos Tandlægerne i Jels fremstiller vi håndlavede proteser, der passer perfekt til netop dit tandsæt. Vi sørger for, at tænderne i protesen har samme farve som dit øvrige tandsæt, så din protese bliver så “usynlig” som muligt. Vi tilbyder både forundersøgelse, udarbejdelse og tilpasning af din smileprotese og kan hjælpe og rådgive dig gennem hele processen.

Hvor længe holder en smileprotese?

En smileprotese er en midlertidig løsning på et akut problem. Den holder normalt i 4 til 6 måneder og er med til at stabilisere dit tandsæt, eksempelvis når du har været udsat for et slag eller en ulykke.

Hos tandlægerne i Jels forhandler vi kun smileproteser af høj kvalitet. Vores proteser giver dig den bedst mulige komfort, en god tygge fornemmelse og et flot æstetisk udtryk fra dag ét. Alle smileproteser fremstilles i holdbare materialer efter dit unikke tandaftryk. Og med en erfaren tandtekniker på klinikken kan du se frem til service og rådgivning i verdensklasse.

Få råd, hjælp og vejledning hos Tandlægerne i Jels

Hos Tandlægerne i Jels har vi mangeårig erfaring i at fremstille flotte smileproteser til ethvert behov. Uanset om du mangler én eller flere tænder i dit tandsæt, så hjælper vi dig med at fremstille en flot og holdbar løsning på din unikke problemstilling. Kontakt os allerede i dag og få booket en tid til forundersøgelse på klinikken. Vores kompetente medarbejdere ser frem til at hjælpe dig godt på vej til en holdbar løsning og et flot og sundt smil.

Kontakt os

Hennekesdamvej 12, Jels
6630 Rødding

74 55 23 04
info@jels-tand.dk

Bliv ringet op