Tandretning voksen

Døjer du med en tandstillingsfejl, skæve tænder, over- eller underbid? Så er tandretning noget for dig. Hos Tandlægerne i Jels er vi eksperter i tandretning og har mangeårig erfaring i at hjælpe patienter i alle aldre. Vi er klar til at hjælpe dig godt på vej til et flot smil og sunde tænder.

Hvad er tandretning?

Tandretning (eller tandregulering) omhandler regulering og korrektion af tænder og kæber. I nogle tilfælde kan tandretning ske af kosmetiske og i andre af sundhedsmæssige årsager.

Der findes mange gode grunde til at få foretaget tandretning som voksen og barn, men fælles for dem alle er, at tand- og/eller kæbestillingen forbedres gennem et eller flere velvalgte indgreb. Med en tandregulering kan trangstilling og strittende tænder korrigeres, hvilket giver et pænere smil og sundere tænder. I nogle tilfælde kan tandregulering også afhjælpe slid på tænderne, nakkespændinger og hovedpine. Kontakt os og find ud af, hvad vi kan gøre for dig.

Hvem får foretaget tandregulering?

Tandregulering kan foretages i alle aldre, men ofte sættes der ind allerede i barndommen og teenageårene. Af samme grund forbinder mange mennesker også tandregulering med de gode gammeldags togskinner, men i virkeligheden findes der i dag mange effektive indgreb og behandlingsmetoder, der falder ind under kategorien. Formålet med reguleringen og proceduren varierer fra person til person og i takt med den individuelle udfordring.

Tandregulering børn og unge

Er dit barns tandstilling ikke, som den burde være, så er det godt at sætte ind så tidligt som muligt. For jo tidligere en eventuel fejlstilling rettes op, jo bedre er forudsætningerne for at tænderne udvikler sig harmonisk i fremtiden. I mange tilfælde kan mindre bøjler allerede tages i brug fra 5- eller 6-års alderen, mens det for andre børn giver mere mening at vente til 10- eller 12 års alderen. Det er vigtigt, at barnet er parat til at kunne starte behandlingen uden angst og tvang, men faktisk synes børn ofte, at det er spændende at gå med bøjle.

Tandretning af børn og unge under 18 år bør altid foregå ved en uddannet ortodontist/bøjletandlæge på en specialklinik.

Tandregulering voksen

Hos de voksne er historien lidt en anden. Men selvom de færreste voksne synes, at det er specielt spændende at gå med bøjler, så er det alligevel vigtigt at sætte ind med den nødvendige behandling. Der findes i dag mange gode alternativer til klassiske togskinner, og nogle af dem kan stort set ikke ses. Der er nærmest usynlige plastskinner som kan rette uden at være grimme eller ubehagelige. Overvejer du tandregulering for voksne, så er du altid velkommen til at kontakte os og få en god og uddybende snak om mulighederne.

Hvorfor vælge tandregulering for voksne?

Der kan være mange forskellige årsager til at få foretaget regulerende indgreb i munden. Nogle mennesker vælger tandregulering udelukkende af kosmetiske årsager, mens andre vælger det for at forebygge eller løse et akut problem. For eksempel gør en dårlig tandstilling det sværere at pleje tænderne effektivt, alt imens en uhensigtsmæssig belastning af tyggemusklerne kan føre til hovedpine, spændinger og andre problemer.

Der kan være stort slid på nogle af tænderne på grund af overbelastning, tæt eller forkert sammenbid.

Disse og andre problemstillinger kan behandles effektivt med tandregulering.

Hvor lang tid tager en tandregulering?

Normalt tager det mellem 4 måneder og 1 år at rette tandstillingen gennem tandregulering.

Behandlingen er altid individuel, og varigheden vil således også variere fra person til person. Hos Tandlægerne i Jels har vi en dedikeret tandlæge med mangeårig erfaring tilknyttet klinikken. På denne måde kan du hurtigt komme i gang med behandlingen og hurtigst muligt komme i mål med det ønskede resultat. Kontakt os for at booke tid til en forundersøgelse.

Kan man få rettet tænder som voksen uden bøjle?

Ja, det er muligt at få foretaget tandretning for voksne uden bøjle. Der er sket meget på området i de senere år, så det i dag er muligt at foretage tandregulering med aftagelige skinner. 

Et flot smil og en god selvtillid hænger ofte tæt sammen. Af samme grund er særligt voksne ofte skeptiske over for at få foretaget den nødvendige tandregulering pga. tanken om at skulle gå med togskinner. I disse tilfælde udgør aftagelige skinner et rigtig godt alternativ. Ud over det æstetiske har aftagelige skinner også den fordel, at du stort set kan bruge dine tænder, som du plejer, mens behandling står på. Du er altid velkommen til at kontakte os for at høre mere om mulighederne for tandretning for voksne uden bøjle.

Tandregulering voksne pris

Prisen på tandregulering varierer alt efter behandlingens omfang. For eksempel er det billigere at korrigere én kæbe end to. Efter forundersøgelsen vil det være muligt at give et prisestimat.

Almindelige bøjler på én kæbe koster typisk fra 16.000 kr. og opefter, mens bøjler på begge kæber koster ca. det dobbelt. Derudover vil den endelige pris altid variere fra patient til patient og i takt med din unikke tandstilling og dine udfordringer. Du er altid velkommen til at kontakte os for et prisestimat. Hos Tandlægerne i Jels tilbyder vi også lån til tandlæge i samarbejde med Denti. Så kan du starte behandlingen og betale i mindre bidder.

Tilskud til tandregulering voksne & børn

En tandregulering er en større, men ofte nødvendig investering for de fleste mennesker. Heldigvis tilbyder vi hos Tandlægerne i Jels gode finansieringsmuligheder. Derudover er der også mulighed for at få tilskud, hvis du er medlem af Sygeforsikringen Danmark. Er du medlem af gruppe 1, 2 eller 5 kan du få tilskud efter endt behandling. Vi indberetter automatisk behandlingen, så du kan få tilskuddet udbetalt hurtigst muligt.

Book tid til tandretning for voksne allerede i dag

Hos Tandlægerne i Jels har vi mangeårig erfaring med tandretning, og tilbyder mange gode muligheder til patienter i alle aldre. Tandretning for voksne behøves hverken at gå ud over selvtilliden eller livskvaliteten, men er derimod med til at hjælpe dig til sundere tænder og et flottere smil. Kontakt os allerede i dag for at høre mere om, hvordan vi kan hjælpe netop dig.

Kontakt os

Hennekesdamvej 12, Jels
6630 Rødding

74 55 23 04
info@jels-tand.dk

Bliv ringet op